Novosti

27.03.2020

Volvo Cars uvodi mere ublažavanja posledica pojave koronavirusa

Pandemija koronavirusa negativno utiče na kompaniju Volvo Cars na različite načine, između ostalog, slabljenjem tržišta, rizikom od smetnji u proizvodnji i teškoćama koje su povezane sa radom zaposlenih.

Zaštitu zdravlja i bezbednost svih zaposlenih kompanija postavlja na prvo mesto. Preventivne mere i ograničenje putovanja su već stupili na snagu.

 

Sada je potrebno sve snage usmeriti u ograničenje širenja virusa sprovođenjem društvene izolacije. To znači zatvaranje proizvodnih pogona, rad od kuće i uvažavanje mnogih ličnih mera bezbednosti.

 

Pogon u Belgiji ostaje zatvoren do 5. aprila. Pogoni u Švedskoj i SAD zaustavljaju proizvodnju u periodu od 26. marta do 14. aprila.

 

Zaposleni u našim kancelarijama od 26. marta radiće od kuće i to sa skraćenim radnim vremenom.

 

Tim merama želimo da očuvamo radna mesta i obezbedimo da se Volvo Cars vrati na uobičajeno poslovanje čim to bude moguće.

 

Kompanija je početkom meseca, nakon dužeg perioda zabrane proizvodnje, otvorila svoja četiri pogona u Kini. Današnja poseta prodajnim salonima upućuje na početak normalizacije stanja na kineskom automobilskom tržištu, što ističe prednosti našeg uravnoteženog poslovanja u svetu.

 

»Naša glavna briga jesu zdravlje naših zaposlenih i budućnost naše kompanije«, rekao je generalni direktor Håkan Samuelsson. »Zahvaljujući dragocenim programima podrške, koje uvode vlade i organi vlasti, uspeli smo brzo da preduzmemo mere«.

 

Mi u kompaniji Volvo Cars smatramo da te mere uspostavljaju pravu ravnotežu između ublažavanja daljnjih posledica pandemije i zaštite zaposlenih i budućnosti kompanije Volvo Cars.

 

Proizvodni pogoni Volvo Cars, na koje se odnose današnje najavljene mere, nalaze se u područjima Torslanda, Skövde i Olofström (Švedska), u Gentu (Belgija) i Južnoj Karolini (Sjedinjene Američke Države). Dotično kancelarijsko osoblje radi u sedištu kompanije u Göteborgu u Švedskoj, kao i pogonu u Gentu i pripadajućim tržištima.

-------------------------------

 

Volvo Car Group u 2019. godini

Tokom finansijske 2019. godine Volvo Car Grupa je postigla profit iz poslovanja od 14,3 BSEK (14,2 BSEK tokom 2018. godine). Prihod u ovom periodu iznosio je 274,1 BSEK (252,7 BSEK). Tokom cele 2019. godine globalna prodaja dostigla je rekordnih 705.452 (642.254) automobila, što je povećanje od 9,8 procenata u odnosu na 2018. Rezultati ukazuju na sveobuhvatnu finansijsku i poslovu transformaciju Volvo Cars tokom poslednjih nekoliko godina, uz pozicioniranje kompanije za sledeću fazu rasta.

 

O Volvo Car Grupi

Volvo posluje od 1927. godine. Danas, Volvo Cars je jedan od najpoznatijih i najpoštovanijih premijum automobilskih brendova na svetu sa prodajom od 642.253 automobila tokom 2018. godine u oko 100 država. Volvo Cars je u vlasništvu Zhejiang Geely Holding iz Kine od 2010. godine.

 

Tokom 2018. godine, Volvo Cars je u proseku zapošljavao 43.000 (39.500) stalno zaposlenih. Sedište kompanije Volvo Cars, razvoj proizvoda, funkcije marketinga i administracije nalaze se u najvećem delu u Geteborgu, u Švedskoj. Sedište kompanije Volvo Cars za APAC nalazi se u Šangaju. Glavna postrojenja za proizvodnju vozila kompanije nalaze se u Geteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južnoj Karolini (SAD), Čengdu i Dakvinu (Kina) dok se motori proizvode u Skovde (Švedska) i Zhangjiakou (Kina), zajedno sa komponentama šasija koje se proizvode u Olofstromu (Švedska).

 

U skladu sa novim ciljevima kompanije, Volvo Cars ima za cilj da pruži svojim korisnicima Slobodu kretanja na lični, održiv i bezbedan način. Ovi ciljevi se vide u velikom broju poslovnih ambicija: na primer, do sredine ove decenije postavljen je cilj da polovina globalne prodaje predstavlja potpuno električne automobile i da se polovina prihoda generiše iz direktnog poslovanja sa korisnicima. Volvo Cars je takođe posvećen neprekidnoj redukciji karbonskog otiska, uz ambiciju da bude klimatski neutralna kompanija do 2040. godine.

Obaveštenje

Tehnologija 'Cookie-a' omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije. Pročitajte više.

Slažem se