Skip to main content

Volvo Cars počinje sa proizvodnjom C40 Recharge u Gentu u Belgiji

22.10.2021

Volvo Cars je danas započeo proizvodnju svog najnovijeg, potpuno električnog modela, C40 Recharge u svom proizvodnom pogonu u Gentu u Belgiji.

 

C40 Recharge je drugi potpuno električni automobil kompanije Volvo Cars i zadnji iz serije novih potpuno električnih automobila koji će biti lansiran tokom narednih godina. Do 2030. godine Volvo Cars namerava da uspostavi prodaju isključivo potpuno električnih automobila, što je jedna od najambicioznijih strategija elektrifikacije u automobilskoj industriji. Takođe namerava da postane klimatski neutralna kompanija do 2040. godine.

Fabrika u Gentu, jedna od najvećih fabrika kompanije, predstavlja veliki korak u napredovanju Volvo Cars ka potpunoj elektrifikaciji. Tu se takođe proizvodi XC40 Recharge, potpuno električna verzija nagrađivanog kompaktnog SUV-a, kao i prvi potpuno električni model Volvo Cars.

Volvo Cars znatno povećava kapacitet električnih automobila u pogonu u Gentu, na 135.000 automobila godišnje, i već se očekuje da će više od pola proizvodnje fabrike 2022. godine zastupati potpuno električni automobili.

"C40 Recharge je automobil koji predstavlja našu budućnost", rekao je Javier Varela, viši potpredsednik industrijskog poslovanja i kvaliteta u kompaniji Volvo Cars. “Naše proizvodne aktivnosti i bliska saradnja sa snabdevačima jesu ključni za postizanje naših budućih ambicija u oblasti elektrifikacije i klimatske neutralnosti. Naša fabrika u Gentu spremna je za potpuno električnu budućnost i biće važan deo naše globalne industrijske mreže tokom narednih godina.”

C40 Recharge je poslednja manifestacija ambicija kompanije Volvo Cars za budućnost sa nultim emisijama. Kompanija će tokom narednih godina predstaviti nekoliko dodatnih električnih modela i zalaže se za to da bi već do 2025. godine 50 odsto globalne prodaje zastupali potpuno električni automobili, a zatim i u potpunosti do 2030. godine.

Istaknuti automobil nove poslovne strategije kompanije, C40 Recharge, na raspolaganju je onlajn preko volvocars.com na izabranim tržištima širom sveta. Kupci mogu da upute internet porudžbinu komforno od kuće ili uz asistenciju svog prodavca.

Kod kupovine novog C40 Recharge, vozilo se isporučuje sa praktičnim paketom „Care“ koji obuhvata mnoge usluge, kao što su servis, garancije, pomoć na putu, pa i osiguranje i mogućnost punjenja kod kuće tamo gde je to moguće.

C40 Recharge karakterišu sve prednosti SUV-a, ali sa nižom i elegantnijom konstrukcijom. Model C40 Recharge karakteriše upečatljiva konstrukcija pozadi, koja prati donju liniju krova, a novi dizajn prednjeg dela predstavlja novo lice električnih vozila Volvo, uključujući i prednja svetla sa najnovijom tehnologijom piksela.

Unutrašnjost C40 Recharge pruža kupcima visok položaj sedenja koji preferira većina vozača Volvo, sa svim mogućnostima boja i dekora jedinstvenim za ovaj model. To je ujedno i prvi model Volvo koji je u potpunosti bez kožnih elemenata.

Kao i XC40 Recharge, i C40 Recharge je opremljen jednim od najboljih infotainment sistema na tržištu, zajednički razvijen sa Googleom i zasnovan na operativnom sistemu Android. Korisnicima pruža instalirane Googleove aplikacije i usluge, kao što su Google Assistant, Google Maps i Google Play.

Neograničeni podaci omogućavaju vrhunsko povezivanje, a C40 Recharge je zasnovan za bežično preuzimanje ažuriranja softvera. To znači da će s vremenom nastaviti da se unapređuje i nakon što napusti fabriku.

Pogon se sastoji od dva elektromotora, jednog na prednjoj i jednog na zadnjoj osovini, koje napaja baterija od 78 kWh koja može brzo da se napuni od 10 do 80 odsto za približno 40 minuta. Predviđeni domet iznosi oko 440 km.

-------------------------------

Grupa Volvo Car u 2020. godini
Tokom finansijske 2020. godine Volvo Car Grupa je zabeležila operativni profit od 8,5 BSEK (14,3 BSEK u 2019. godini). Prihodi u ovom periodu su dostigli 262,8 BSEK (274,1 BSEK). Tokom cele 2020. godine globalna prodaja je dostigla 661.713 automobila (705.452), što je pad od 6,2 odsto u odnosu na 2019. godinu.

O Volvo Car Grupi
Kompanija Volvo Cars je osnovana 1927. godine. Danas je to jedan od najpoznatijih i najpoštovanijih premijum automobilskih brendova na svetu sa prodajom od 661.713 automobila tokom 2020. godine u oko 100 država. Volvo Cars je u vlasništvu Zhejiang Geely Holdinga od 2010. godine.

Od decembra 2020. godine kompanija Volvo Cars zapošljava oko 40.000 (41.500) stalno zaposlenih lica. Sedište kompanije Volvo Cars, razvoj proizvoda, funkcije marketinga i administracija se uglavnom nalaze u Geteborgu u Švedskoj. Sedište kompanije Volvo Cars za APAC se nalazi u Šangaju, a za Ameriku u Mahvahu, NJ. Glavni proizvodni kapaciteti kompanije se nalaze u Geteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južnoj Karolini (SAD), Chengdu i Daqing (Kina).

U skladu sa novim ciljevima kompanije, Volvo Cars teži pružanju slobode kretanja svojim kupcima na personalan, održiv i bezbedan način. Ovaj cilj se prenosi na niz poslovnih ambicija: na primer, do sredine ove decenije cilj je da polovina globalne prodaje bude sastavljena od potpuno električnih vozila i da se polovina prodaje generiše onlajn, sa polovinom internog softvera. Volvo Cars je takođe posvećena trajnom smanjenju karbonskog otiska, uz ambiciju da bude klimatski neutralna kompanija do 2040. godine.
 

Pročitajte

{{ item.title }}
{{ item.created_date }}