Novosti

09.03.2021

Volvo Cars plasira novi, potpuno električni Volvo C40 Recharge na tržište

Budućnost kompanije Volvo Cars je električna, a novi Volvo C40 Recharge najnoviji je dokaz zalaganja kompanije za budućnost bez emisija.

 

C40 Recharge karakterišu sve prednosti vozila SUV, ali sa nižom i elegantnijom konstrukcijom. Zasnovan je na platformi vozila CMA – kao prvi Volvo model u istoriji na potpuno električni pogon.

 

Nakon predstavljanja modela XC40 Recharge, a sada i C40 Recharge, Volvo Cars nastaviće sa predstavljanjem nekoliko dodatnih električnih modela tokom narednih godina.

 

Već u periodu do 2025. godine ima cilj da ostvari 50 odsto globalne prodaje koju će zastupati potpuno električni automobili, dok će drugu polovinu prodaje zastupati hibiridi. U skladu sa planom do 2030. godine, svaki automobil iz prodaje bi trebalo da bude potpuno električan.

 

"C40 Recharge predstavlja budućnost Volva ukazujući u kom smeru idemo", rekao je Henrik Green, glavni tehnolog. „Reč je o potpuno električnom vozilu koje je u ponudi isključivo preko interneta, sa prilagođenim paketom usluga i brzom isporukom. Kupovina novog Volvoa nikada nije bila privlačnija."

 

Zadnji deo C40 Rechargea karakteriše divan dizajn, koji se slaže sa niskom linijom krova, a novi dizajn prednjeg dela predstavlja novo lice električnih vozila Volvo, sa prednjim svetlima vrhunske pixel tehnologije.

 

Enterijer vozila C40 Recharge pruža kupcima visok položaj za sedenje, koji odgovara većini vozača Volvoa, a model je na raspolaganju u mnogo boja, sa mogućnošću jedinstvenih dekorativnih elemenata. To je istovremeno i prvi model Volvo bez elemenata kože.

 

Poput modela XC40 Recharge, C40 Recharge nudi jedan od najboljih informativno-zabavnih sistema na tržištu, zasnovan na operativnom sistemu Android, koji je nastao kao plod saradnje sa Google-om. Korisnicima su na raspolaganju Google aplikacije i integrisane usluge, kao što su usluge Google Maps, Google Assistant i Google Play Store*.

 

Neograničeni podaci omogućavaju vrhunsku povezivost, a C40 Recharge ažuriranja softvera preuzima bežično. Dakle, stalno će se unapređivati fabrički podešene funkcije i sistemi.

 

Pogon je sastavljen od para elektromotora, jedan na prednjoj i jedan na zadnjoj osovini, koji se napajaju baterijom od 78 kWh sa karakteristikom brzog punjenja do 80 procenata za oko 40 minuta*. C40 Recharge pruža predviđeni domet od oko 420 km*, za koji se očekuje da će se s vremenom usavršavati bežičnim ažuriranjem softvera.

 

Kao što je najavljeno ranije danas, potpuno električni C40 Recharge biće na raspolaganju samo preko interneta. U skladu sa svojim zalaganjem za smanjenje složenosti ponude modela, kao i ciljem usmerenosti u privlačne (unapred izabrane) verzije, Volvo Cars znatno pojednostavljuje svoju ponudu vozila C40 Recharge.

 

Kupcima se prilikom kupovine novog C40 Recharge isporučuje prilagođen paket usluga koji, između ostalog, uključuje servisiranje, garanciju, pomoć na cesti, kao i opcije osiguranja i punjenja vozila kod kuće*.

 

Proizvodnja modela C40 Recharge počinje ove jeseni i to u fabrici kompanije Volvo Cars u Ghentu u Belgiji, uz proizvodnju modela XC40 Recharge.

 

 

Volvo Car Grupa u 2020. godini

Tokom finansijske 2020. godine Volvo Car Grupa je zabeležila operativni profit od 8,5 BSEK (14,3 BSEK u 2019. godini). Prihodi u ovom periodu su dostigli 262,8 BSEK (274,1 BSEK). Tokom cele 2020. godine globalna prodaja je dostigla 661.713 automobila (705.452), što je pad od 6,2 procenata u odnosu na 2019. godinu.

 

O Volvo Car Grupi

Kompanija Volvo Cars je osnovana 1927. godine. Danas je to jedan od najpoznatijih i najpoštovanijih premijum automobilskih brendova na svetu sa prodajom od 661.713 automobila tokom 2020. godine u oko 100 država. Volvo Cars je u vlasništvu Zhejiang Geely Holdinga od 2010. godine.

 

Od decembra 2020. godine kompanija Volvo Cars zapošljava oko 40.000 (41.500) stalno zaposlenih lica. Sedište kompanije Volvo Cars, razvoj proizvoda, funkcije marketinga i administracija se uglavnom nalaze u Geteborgu u Švedskoj. Sedište kompanije Volvo Cars za APAC se nalazi u Šangaju. Glavni proizvodni kapaciteti kompanije se nalaze u Geteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južnoj Karolini (SAD), Chengdu i Daqing (Kina) dok se motori proizvode u Skovde (Švedska) i Zhangjiakou (Kina) dok se komponente šasije proizvode u Olofstrom (Švedska).

 

U skladu sa novim ciljevima kompanije, Volvo Cars teži pružanju slobode kretanja svojim kupcima na personalan, održiv i bezbedan način. Ovaj cilj se prenosi na niz poslovnih ambicija: na primer, do sredine ove decenije cilj je da polovina globalne prodaje bude sastavljena od potpuno električnih vozila i da se uspostavi pet miliona prihoda iz direktnih odnosa sa kupcima. Volvo Cars je takođe posvećena trajnom smanjenju karbonskog otiska, uz ambiciju da bude klimatski neutralna kompanija do 2040. godine.

Obaveštenje

Tehnologija 'Cookie-a' omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije. Pročitajte više.

Slažem se