Novosti

25.09.2020

Udahnite čist vazduh u novim vozilima Volvo zahvaljujući prvoj tehnologiji kvaliteta vazduha u svetu

Volvo Cars je u svoje automobile implementirao prvu premijsku tehnologiju kvaliteta vazduha u svetu, koja vozačima vozila Volvo omogućava da u svojim automobilima udišu čist i zdrav vazduh i da pre putovanja očiste vazduh u svojoj kabini.

 

Nova tehnologija Advanced Air Cleaner (srp. napredni prečišćivač vazduha) se isporučuje sa senzorom koji meri nivoe PM 2,5 u unutrašnjosti kabine te tako predstavlja funkciju koja nije na raspolaganju ni u jednom drugom automobilu koji je momentalno na tržištu.

 

U Kini, gde se merenja PM 2,5 i prateće informacione usluge dobro primenjuju, vozači vozila Volvo mogu da upoređuju kvalitet vazduha u kabini i sa kvalitetom vazduha van automobila.

 

Sa navođenjem količine sitnih čestica u vazduhu, PM 2,5 spada u mere koje se često primenjuju za merenje kvaliteta vazduha. Globalno su mnoga gradska područja izložena vrednostima PM 2,5 koje nadmašuju vrednosti u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije, što dodatno ističe potrebu za smanjenjem njihovog uticaja.

 

Napredni prečišćivač vazduha (engl. Advanced Air Cleaner), koji je od proleća na raspolaganju za sve modele Volvo serije 90 i 60 koji su zasnovani na prilagodljivoj arhitekturi proizvoda (engl. Scalable Product Architecture), uklanja sitne čestice iz kabine. Zahvaljujući filteru na bazi sintetičkih vlakana i jonizaciji, do 95 odsto svih čestica PM 2,5 zadržava se van kabine.

 

To unapređuje kvalitet vazduha u automobilu i ograničava štetne uticaje na zdravlje koji su povezani sa zagađenim vazduhom i sitnim česticama. Čišći vazduh u unutrašnjosti automobila takođe doprinosi bezbednijoj vožnji, budući da zdrav i svež vazduh može povećati vozačevu koncentraciju.

 

Vozači odgovarajućih Volvo modela takođe mogu da koriste aplikaciju za pametni telefon Volvo On Call (tamo gde je to na raspolaganju) kako bi pre vožnje mogli obaviti dodatno čišćenje vazduha u kabini. Aplikacija zatim vozača informiše o stvarnim nivoima PM 2,5 u kabini nakon čišćenja.

 

„Sa našom naprednom tehnologijom čišćenja vazduha možete da budete sigurni da je vazduh koji udišete u svom Volvou čišći i zdraviji“, rekao je Anders Lofvendahl, viši tehnički stručnjak za oblast kvaliteta vazduha u kabini iz kompanije Volvo Cars. „Uvereni smo da je čist vazduh za vas koristan, i to sa zdravstvenog, kao i bezbednosnog vidika, zato ćemo i u buduće da se zalažemo za napredak u toj oblasti.“

 

Osim napredne tehnologije za čišćenje vazduha, kompanija Volvo Cars takođe i na druge načine ostvaruje zdravu okolinu u svojim automobilima. Njeni inženjeri se već duže vreme usredsređuju na uklanjanje emisija organskih materija u automobilu i smanjenje količine materijala koji izazivaju alergije u unutrašnjosti vozila.

 

Kompanija Volvo Cars svojim snabdevačima postavlja stroge zahteve u vezi sa nabavkom, da bi se smanjilo nastajanje i širenje mirisa iz delova i materijala koji se koriste u kabini. Kompanija usko sarađuje i sa različitim univerzitetima i drugim institutima u okviru projekata koji se odnose na upotrebu materijala, kao i u razvoju i sprovođenju sve strožih alergijskih standarda za unutrašnjost vozila.

 

Posebna grupa ocenjivača mirisa, pod nazivom The Noses (srp. Nosovi), testira emisije mirisa sastavnih delova automobila, i to pojedinačno, kao i sveobuhvatno na nivou automobila kao celine. Uprkos tehnološkom napretku, ta ekipa ostaje neumoljiva u postupcima nadzora mirisa jer je ljudski nos mnogo osetljiviji od bilo kog analitičkog instrumenta.

-------------------------------

 

Volvo Car Grupa u 2019. godini

Tokom finansijske 2019. godine, Volvo Car Grupa je zabeležila operativni profit od 14,3 BSEK (14,2 BSEK u 2018). Prihodi u ovom periodu su dostigli 274,1 BSEK (252,7 BSEK). Tokom cele 2019. godine, globalna prodaja je dostigla rekordnih 705.452 (642.253) automobila, što je povećanje od 9,8 procenata u odnosu na 2018. godinu. Ovi rezultati podvlače sveobuhvatnu transformaciju finansija i operacija kompanije Volvo Cars u poslednje vreme, pozicionirajući kompaniju za sledeću fazu rasta.

 

O Volvo Car Grupi

Kompanija Volvo Cars je osnovana 1927. godine. Danas je to jedan od najpoznatijih i najpoštovanijih premijum automobilskih brendova na svetu sa prodajom od 705.452 automobila tokom 2019. godine u oko 100 država. Volvo Cars je u vlasništvu kompanije Zhejiang Geely Holding od 2010. godine.

 

Tokom 2019. godine, Volvo Cars je prosečno zapošljavala 41.500 (41.500) stalno zaposlenih lica. Sedište kompanije Volvo Cars, razvoj proizvoda, funkcije marketinga i administracija se uglavnom nalaze u Geteborgu u Švedskoj. Sedište kompanije Volvo Cars za APAC se nalazi u Šangaju. Glavni proizvodni kapaciteti kompanije se nalaze u Geteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južnoj Karolini (SAD), Čengdu i Dakingu (Kina) dok se motori proizvode u gradu Ševde (Švedska) i Džangđakou (Kina) dok se komponente šasije proizvode u Olofstromu (Švedska).

 

U skladu sa novim ciljevima kompanije, Volvo Cars teži pružanju slobode kretanja svojim kupcima na personalan, održiv i bezbedan način. Ovaj cilj se prenosi na niz poslovnih ambicija: na primer, do sredine ove decenije cilj je da polovina globalne prodaje bude sastavljena od potpuno električnih vozila i da se uspostavi pet miliona direktnih odnosa sa kupcima. Volvo Cars je takođe posvećena trajnom smanjenju karbonskog otiska, uz ambiciju da bude klimatski neutralna kompanija do 2040. godine.

Obaveštenje

Tehnologija 'Cookie-a' omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije. Pročitajte više.

Slažem se