Skip to main content

Kolačići

 

Kao i većina drugih sajtova koje posećujete i naš sajt koristi kolačiće. Kako i na koji način se koriste kolačići objašnjavamo u nastavku ovog obaveštenja. Ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi sa upotrebom kolačića možete nas kontaktirati putem e-maila: dpo@kmag.net

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina web stranica snima na računar korisnika pomoću kojeg on pristupa internetu. Koriste se kako bi prepoznali određene postavke korisnika za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Njihovo snimanje je u potpunosti pod kontrolom od strane korisnika, a njihovo korišćenje korisnik može u potpunosti onemogućiti ukoliko to poželi. Web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im korisnik nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računaru. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Koje kolačiće koristimo?

 1. Strogo neophodni kolačići
  Ovi kolačići su neophodni za funkcionisanje našeg veb-sajta i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Oni se obično postavljaju samo kao odgovor na radnje koje ste vi preduzeli, što predstavlja zahtev za usluge kao što su željeno podešavanje privatnosti, prijavljivanje ili popunjavanje obrazaca. Možete da podesite pregledač tako da blokira ove kolačiće ili da vas na njih upozorava, ali neki delovi veb-sajta tada neće raditi. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve podatke koji vas lično mogu identifikovati.

 2. Kolačići performansi
  Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posete i izvore saobraćaja kako bismo merili i poboljšavali performanse svog veb-sajta. Oni nam pomažu da saznamo koje stranice su najviše i najmanje popularne i da vidimo kako se posetioci kreću po veb-sajtu. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići su zbirne i stoga anonimne. Ako nam ne dozvolite da koristimo ove kolačiće, nećemo znati kada ste posetili naš veb-sajt i nećemo moći da pratimo njegove performanse.

 3. Funkcionalni kolačići
  Ovi kolačići omogućavaju veb-sajtu da bude funkcionalniji i prilagođeniji. Možemo da ih postavljamo mi ili nezavisni dobavljači usluga čije smo usluge dodali na naše stranice. Svrha ovih kolačića je da vam pruže prilagođenije korišćenje našeg veb-sajta na osnovu vaših prethodnih poseta i izbora. Ako nam ne dozvolite da koristimo ove kolačiće, neke ili sve ove usluge možda neće pravilno funkcionisati.

 4. Kolačići za ciljanje i oglašavanje
  Ove kolačiće mogu na naš veb-sajt da postave naši partneri za oglašavanje. Te kompanije mogu da ih koriste i dele da bi napravile profil vaših interesovanja i da bi vam pokazale relevantne oglase na drugim veb-sajtovima. To se zasniva na jedinstvenoj identifikaciji vašeg pregledača i internet uređaja. Ako nam ne dozvolite da koristimo ove kolačiće, videćete manje ciljano oglašavanje.

 5. Analitički kolačići
  Kompanija Volvo Cars koristi Google analitiku koja pruža uvid u Vaš način korišćenja naše web stranice. Ovi podaci obuhvataju; e.g., stranice koje ste posetili; linkove na koje ste kliknuli; dužinu zadržavanja na pojedinoj stranici; automobile koje ste sastavili pomoću naše alatke za konfiguraciju; uređaj koji ste koristili. Koristimo ove podatke kako bismo bolje razumeli na koji način posetioci koriste našu web stranicu i kako bismo obezbedili da ona ispravno funkcioniše. Ovi podaci se ne koriste u marketinške ili reklamne svrhe i ne dele se sa trećim licima.

Popis kolačića koji se koriste na ovoj web stranici

Prilagodite dopuštenja kolačićima

Kolačići su od temeljne važnosti za pružanje pristupačne web usluge. Najčešće osobine e-poslovanja ne bi bile moguće bez kolačića. Pomoću kolačića interakcija između korisnika i web stranice je brža i jednostavnija. Uz njihovu pomoć web stranica upamti korisnikove sklonosti i iskustva što omogućava uštedu vremena, a pregledavanje interneta je efikasnije i prijatnije.

POPIS COOKIE-A